Eerlijk gezegd was non-fictie nooit mijn favoriete genre om te lezen. Nog steeds lees ik liever fictie, maar inmiddels heb ik wel een aantal top non-fictie boeken ontdekt, die ik graag wil delen.

En je zult spinazie eten

Auteur: Jan Knol

Na het lezen van dit boekje ervaarde ik een enorme rust. De filosofie van Spinoza spreekt me enorm aan en hoewel ik het niet met alles helemaal eens ben, geeft het me blijvend stof tot nadenken (ik herlees het dus regelmatig)!

Spinoza’s denkbeelden worden kort en krachtig uitgelegd op zo’n manier dat het begrijpelijk en behapbaar is. Als je er klaar voor bent (in een bepaalde fase van je leven zit, waardoor je openstaat voor filosofische overdenkingen), is dit boek echt een aanrader.

Buigen uit vrije wil

Auteur: Ed Nissink

Elk mens ervaart in bepaalde fases van zijn of haar leven conflicten. Dit boek laat zien hoe je tijdens conflicten anderen in hun waarde laat, zonder jezelf te verliezen,

“Het leest alsof ze jou aan het coachen is”

Het is bijvoorbeeld een aanrader om in te zien dat je niet met een gestrekt been een conflict hoeft in te gaan. Ruzies kunnen ook opgelost worden op een andere manier. De methode in het boek is niet altijd even makkelijk te hanteren, maar kan wel inzicht geven in hoe fijn het is om te streven naar overeenstemming, in plaats van steeds maar proberen je gelijk te halen.

Calimeromarketing 3.0

Auteur: Karen Romme

Als je als kleine zelfstandige het gezicht bent van je bedrijf moet je uitgaan van je eigen kracht volgens de auteur. Let wel, dit boek las ik in 2006 voor het eerst (voor de opkomst van social media). Ik was net begonnen met mijn eerste bedrijf en wist nog niet van de hoed en rand. Dit boek (en de presentatie van Karen Romme) hebben me destijds geholpen om een koers te bepalen!

“Dit boek (en de presentatie van Karen Romme) hebben me destijds geholpen om een koers te bepalen!”

Dit boek is wat mij betreft een echte aanrader voor beginnende ondernemers. De tien stappen uit het boek geven houvast en kunnen dienen als uitgangspunt voor het opzetten van een strategisch plan.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *