Wekelijks krijgen we veel mooie non-fictie boeken tips binnen! Voor het overzicht zetten we maandelijks deze tips op een rijtje, inclusief de mooiste inzichten die horen bij de boeken. Bekijk hieronder de beste non-fictie boeken van november 2021.

Boek 1: Focus AAN/UIT – Mark Tigchelaar

Aangeraden door: Esmée en Sandra

Mooiste inzicht:

We raden het iedereen aan om dit boek te lezen, omdat het je de tools geeft om in deze maatschappij denkwerk te verrichten. Mark Tigchelaar geeft tips om deze lekken te dichten en hij geeft daarbij wetenschappelijk onderbouwde uitleg over de werking van onze hersenen.

Boek 2: Socrates op Sneaker – Elke Wiss

Aangeraden door: Esmée en Sandra

Mooiste inzicht:

Ons inzicht is dat er veel verschillende soorten vragen bestaan, inclusief manieren om een gesprek diepgaander te krijgen. Elke Wiss vertelt je hierover op een filosofische én praktische manier. Zo is ook de manier waarop je vragen formuleert, is belangrijk. Als je meer diepgaande gesprekken wil kunnen voeren en altijd al eens een modern filosofisch boek wil lezen om jezelf te ontwikkelen, is dit een aanrader!

Boek 3: The Room Where It Happened – John Bolton

Aangeraden door: Tjerk Michielse

Mooiste inzicht:

 Dit boek heeft mij voornamelijk veel geleerd over de Amerikaanse diplomatie en geopolitiek van de afgelopen jaren, en hoe relaties die over decennia zijn opgebouwd, met enkele uitspraken weer jaren van reparatie nodig hebben.

Boek 4: We Need To Talk About Putin – Mark Galeotti

Aangeraden door: Tjerk Michielse

Mooiste inzicht:

Mijn grootste inzicht is de manier waarop Rusland via bestaande, westerse machtsstructuren normen en waarden tegen ‘ons’ gebruikt en zich zo een weg baant in het dagelijks leven in westerse landen.

Boek 5:  De cyclus strategie – Maisie Hill

Aangeraden door: Esmée en Sandra

Mooiste inzicht:

De Cyclus Strategie leert je samenwerken met je hormonen. Het biedt een no-nonsense uitleg van wát er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. Voor ons een heel gaaf boek dat ons liet zien dat je cyclus niet je valkuil hoeft te zijn, maar dat je die juist goed kunt inzetten in je leven.

Boek 6: De Spion en de Verrader – Ben Macintyre

Aangeraden door: Tjerk Michielse

Mooiste inzicht:


Het boek legt de internationale verhoudingen uit die tijd bloot en heeft een uitgebreid register waarin je alle codenamen van de personages nog eens kunt terugvinden – best handig om bij de les te blijven. Daarnaast wordt het plaatje helemaal compleet gemaakt met authentieke foto’s van personages en worden sommige gebeurtenissen verduidelijkt aan de hand van gedetailleerde kaarten. Zo is de uiteindelijke – en definitieve – ontsnapping van Gordievski uit de Sovjet-Unie een van de meest bloedstollende gebeurtenissen uit het boek.

Boek 7: De kracht van het nu – Eckhart Tolle

Aangeraden door: Kayleigh

Mooiste inzicht:

Mijn grootste inzicht is het hele concept van het leven in het hier en nu. Sinds het lezen van het boek ben ik hier mee aan de slag gegaan en het heeft mijn kijk op het leven echt positief veranderd. Ik zou het boek dan ook iedereen aanraden.

Boek 8:  Licht in de tunnel – Marc de Hond

Aangeraden door: Kayleigh

Mooiste inzicht:

Mijn grootste inzicht uit dit non-fictie boek is dat je in elke situatie de positieve kant kunt proberen te zien. Het is prachtig geschreven en zeer aangrijpend. Marc de Hond is een inspiratiebron voor mij geworden.

Boek 9: Toen ik je zag – Isa Hoes

Aangeraden door: Kayleigh

Mooiste inzicht:

Het mooie aan dit boek is het inzicht dat er altijd mooie momenten blijven, in elke situatie. De kunst is om deze mooie momenten samen koesteren. Als je iets wilt leren over mentale problematiek én hoe je hier liefdevol mee om kunt gaan is dit boek echt een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *