Wekelijks krijgen we veel mooie non-fictie boeken tips binnen! Voor het overzicht zetten we maandelijks deze tips op een rijtje, inclusief de mooiste inzichten die horen bij de boeken. Bekijk hieronder de beste non-fictie boeken van oktober 2021.

Boek 1: De lange weg naar de vrijheid – Nelson Mandela

Aangeraden door: Joost Verbart

Mooiste inzicht:

Mijn grootste inzicht uit dit boek is dat je veel kan bereiken als je vanuit overtuigingen handelt. Nelson Mandela heeft geweldig dingen bereikt, omdat hij zijn leven inrichtte naar zijn overtuigingen. Strijders die vechten voor gelijkheid zijn voor mij erg inspiratievol.

Boek 2: Ik, Zlatan – Zlatan Ibrahimovic

Aangeraden door: Joost Verbart

Mooiste inzicht:

Zlatan is een prachtig voorbeeld als je meer wilt weten over hoe je negatieve prikkels (je kunt het niet, je bent niet goed genoeg, je bent te arrogant, etc.) kunt omzetten in een positieve stimulans. Een beetje woede om een goede manier gebruiken. Extra leuk als je (een beetje) van voetbal houdt.

Boek 3: De Meeste Mensen Deugen – Rutger Bregman

Aangeraden door: Geert Schroen

Mooiste inzicht:

Het belangrijkste inzicht dat ik hieruit heb meegenomen is dat alles zo slecht nog niet is. Want mensen zeuren vaak of kijken naar het negatieve van iets. Dat maakt het boek zo leuk.

Mensen zouden dit boek moeten lezen, omdat het boek de mens en zijn negatieve denken belicht. Het triggert om het positieve uit dingen te halen.

Boek 4: Walden and Civil Disobedience – Henry David Thoreau

Aangeraden door: Milan Kalaba

Mooiste inzicht:

Het boek beschrijft het persoonlijke verhaal van de auteur, in de 19e eeuw besluit hij om in de wilde natuur een hut te maken en zich voor meer dan twee jaar af te sluiten van de mensheid. Hij geeft aan dat zijn verhaal, zijn besluit om twee jaar in eenzaamheid door te brengen een inspiratie kan zijn voor de moderne wereld.

De wereld om ons heen wordt steeds drukker en gaat steeds sneller aan ons voorbij. Het grootste inzicht in dit boek voor mij is ook heel simpel:

“All good things are wild and free”

Boek 5:  Krachtvoer voor Ondernemers – Jan Frens

Aangeraden door: Milan Kalaba

Mooiste inzicht:

Het belangrijkste inzicht voor mij was dat de angst voor vernieuwing het belangrijkste obstakel om te overwinnen is in jouw eigen ondernemersreis. Ik gun het dan ook iedereen om dit boek te lezen aangezien Jan Frens op een eenvoudige manier adviezen geeft over het ondernemerschap. Vanwege dit boek ben ik ondernemen weer op een hele andere manier opnieuw leuk gaan vinden!

Boek 6: Op naar Geluk – Ap Dijksterhuis

Aangeraden door: Stijn Rademaker

Mooiste inzicht:

Vanuit alle hoeken bespreekt Dijksterhuis heel duidelijk inzichten wat voor meer en wat voor minder geluk zorgt. Een klein voorbeeld is dat een praatje maken in de trein echt kan zorgen voor meer geluk. Mijn grootste inzicht zijn dan ook de verschillende methoden hoe je je eigen geluk kunt vergroten. Het geeft praktische handvatten om aan de slag te gaan.

Boek 7: Mysterieuze krachten in de sport – Joris van den Bergh

Aangeraden door: Stijn Rademaker

Mooiste inzicht:

Als fanatiek sporter spreekt dit boek me erg aan en mijn grootste inzicht is dat er zoveel factoren en krachten van invloed zijn op wedstrijden en op het resultaat. Het is echt niet alleen maar wat je op dat moment aan de buitenkant op het veld ziet. Psychologische aspecten en omgevingsfactoren spelen hierin ook een belangrijke rol.

Boek 8:  Het lichaam liegt nooit – Ted Troost

Aangeraden door: Stijn Rademaker

Mooiste inzicht:

Voor mij was het inzicht dat ons lichaam ons veel informatie vertelt, als je er naar durft te luisteren. Ik raad iedereen het aan om dit boek te lezen als je meer wilt weten over je gevoel en de wetenschap van haptonomie.

Boek 9: The Power – Rhonda Byrne

Aangeraden door: Flavio Schoute

Mooiste inzicht:

Wat voor mij het grootste inzicht was, is dat alles wat je doet weer bij je terugkomt. Een heel simpel voorbeeld is: stel jij bent negatief dan komen er ook negatieve dingen op je pad waardoor jij nog meer negativiteit naar je toe trekt, zo werkt het andersom ook: als je positief bent zullen er ook sneller positieve dingen op je pad komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *