“Ik houd van persoonlijke verhalen waarin mensen zich kwetsbaar durven opstellen waar vervolgens anderen weer iets van kunnen leren. Tevens lees ik graag over zelfontwikkeling. Lezen om te leren, om jezelf te ontwikkelen en te groeien zowel binnen jouw werk als privé.”.

Master your Mindset

Auteur: Michael Pylarczyk

Master your mindset valt in de categorie ‘zelfhulp’ boeken. Michael Pylarczyk geeft je duidelijke handvatten om je toekomstdoelen te bereiken, ongeacht wat die doelen zijn. Het is geen boek om in één keer uit te lezen maar wel een boek om een stukje bewustzijn te creëren en stap voor stap dingen in je leven te veranderen waardoor je zelf lekkerder in je vel komt te zitten.

Het inzicht dat je jezelf echt wel op de eerste plaats mag zetten, dat (meer) rust in je hoofd (bijv. aan de hand van meditatie) zorgt voor meer dankbaarheid en een betere gezondheid waardoor je uiteindelijk veel beter presteert op je werk of bij een studie, waren voor mij wel een eye-opener.

“Je mag jezelf op de eerste plaats zetten.”

Het is voor mij een bijzonder boek aangezien het na 40 jaar niet makkelijk is om doorgewinterde routines te doorbreken. Als je dit boek een kans geeft en aan de slag gaat met de tools is het echter zeker de moeite waard!

Doorbreek de cirkel

Auteur: Arend Ardon

Doorbreek de cirkel is een managementboek waarmee je inzicht krijgt in jouw handelen. Wat als de aannames die we hebben over teamleden, in werkelijkheid veroorzaakt worden door ons handelen?

Voorbeeld: ‘Daar zitten ze weer, onderuitgezakt, zonder proactieve houding. Ik verzorg wel weer een workshop om ze aan het werk te krijgen.’

Juist deze houding zorgt ervoor dat je de cirkel in stand houdt. Het team denkt waarschijnlijk: ‘wat fijn dat alles wordt geregeld’. Wil je deze cirkel doorbreken dan ligt dat dus niet bij het team maar bij jouw handelen. Wat ga jij veranderen om de cirkel te doorbreken?


Het bovenstaande voorbeeld is er slechts één van vele waarmee dit boek je inzichten verschaft in jouw persoonlijk handelen. Het maakt je bewust dat je soms vastzit in dezelfde patronen (cirkel) en dat je anders moet handelen om de cirkel te doorbreken. Lastig maar met deze handvatten in de praktijk echt goed te doen. Een aanrader als het thema voor jou relevant is

Open

Auteur: André Agassi

Opgegroeid in Las Vegas met een vader die zeker weet dat André een tennisgrootheid gaat worden, wordt hem de 10.000 regel opgelegd. Sla 10.000 ballen per dag dan zal je vanzelf een goede tennisser worden. En dat wordt hij ook, met alle frustraties en tegenzin die in hem zit.

Hij haat tennis! Hij haat ook Hollywood en elke vorm van aandacht en toch trouwt hij met actrice Brooke Shields. Tijdens deze ‘reis’ komt André erachter wat hij echt wil. Beroemd zijn en veel geld hebben staat laag op zijn lijstje. De liefde van zijn leven (Steffi Graf) en een familie waar hij zich thuisvoelt, juist heel hoog.

Prachtig om te lezen over zijn strijd met zichzelf, de inzichten die hij opdoet en hoe hij dichter bij zichzelf probeert te komen. Bij zijn geluk, zijn momenten die ertoe doen en die hebben niets met beroemd zijn of geld te maken. Zoek geluk kortom dichter bij huis, meer in de kleine dingen, dat ligt voor iedereen in het verschiet.


Dit boek geeft je inzichten in het feit dat elk mens worstelt met zijn / haar eigen problemen. Van een afstand lijkt beroemd zijn en veel geld hebben geweldig, maar als dat leven totaal niet bij jou past, heb je er niets aan en vind je dus geen geluk. Mooi om te zien hoe iemand die zoveel heeft, zijn geluk zoekt in de kleine dingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *