OVER ONS

Welkom bij de plek waar je inspiratie voor boeken op kunt doen voor en door sociaal ondernemers! Leer hier andere sociale ondernemingen kennen en ontdek welke boeken belangrijk waren in de groei en opzet van het bedrijf. 

Heb je zelf een eigen onderneming? Deel dan hier jouw top 3 met ons!

Wil je in de toekomst geen enkele boekentip missen? Volg Top3Boeken dan op Instagram en LinkedIn!

Over Léon

In 2019 heb ik Green Side opgericht: een sociale onderneming die zich richt op het maken van producten op een duurzame, sociale en lokale manier. 

Het lezen van non-fictie boeken geeft mij dagelijks dat stukje inzicht om de dag geïnspireerd te beginnen. Voor mezelf én voor mijn onderneming. 

Ik was altijd op zoek naar de laatste boekentips en besloot een blog te beginnen waarin ik boekentips ontvang van de mensen die ik het meest inspirerend vindt: andere sociaal ondernemers!

Top 3 van mij: 

  • De Meeste Mensen Deugen – Rutger Bregman
  • Grip – Rick Pastoor
  • 4-Hour Work Week – Timothy Ferris
 

Over Luuk

Ik vind het ontzettend leuk om te leren over nieuwe onderwerpen of mezelf juist te verdiepen in onderwerpen waar ik al veel over weet. Boeken helpen me om dit te doen. In de huidige tijd waarin alles sneller en beter moet, helpt het lezen van boeken je om je voor langere tijd in een onderwerp te verdiepen. Dit helpt mij altijd om de informatie van een boek echt goed te laten bezinken.

Sinds 2018 lees ik regelmatig boeken, en dan eigenlijk alleen maar non-fictie. Ik vind vooral psychologie en business onderwerpen heel interessant. Gedurende de jaren ben ik ook steeds meer gaan lezen, waardoor je ook meer verbanden tussen onderwerpen en verschillende boeken gaat zien. Dit vind ik vooral heel gaaf om te merken. De laatste tijd probeer ik mijn leeshorizon te verbreden in gebieden waar ik nog niet zo veel van weet of minder over heb gelezen.

Ik ben dit avontuur samen met Léon aangegaan, om deze ervaringen, maar vooral ook de huidige zoektocht naar nieuwe interessante boeken met anderen te delen!

Naast het lezen van boeken houd ik me in het dagelijks leven bezig met fitness, boulderen, padel, schaken en programmeren. Ik werk daarnaast met veel enthousiasme als consultant op het gebied van cloud computing. Je kunt me altijd wakker maken om iets actiefs te gaan doen en ik houd ook van een goed gesprek met een lekker bakkie koffie!

 

Top 3 van mij: 

  • The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson
  • The Power of Habit – Charles Duhigg
  • Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki