OVER ONS

Welkom bij Top3Boeken! Wij zijn Léon en Luuk en lezen al een paar jaar veel non-fictie boeken.  We vinden het dan ook maar wat leuk om het hier over te hebben met elkaar. Daarom hebben we nu de stap gemaakt om dit met meer mensen te delen. Top3Boeken is dé plek waar jij niet alleen jouw top 3 kan delen, maar ook de top 3 van anderen kan zien. Hiermee krijg je weer inspiratie voor jouw volgende leesavontuur!

Naast dat we anderen inspiratie willen geven, willen we jou ook stimuleren om na te denken over wat je geleerd hebt van het boek. Juist deze inzichten en leerpuntjes zijn heel persoonlijk en hiermee kun je anderen weer inspireren en op een heel andere manier laten nadenken over hetzelfde boek.

Wil je in de toekomst geen enkele boekentip missen? Volg Top3Boeken dan op Instagram en LinkedIn!

Over Luuk

Ik vind het ontzettend leuk om te leren over nieuwe onderwerpen of mezelf juist te verdiepen in onderwerpen waar ik al veel over weet. Boeken helpen me om dit te doen. In de huidige tijd waarin alles sneller en beter moet, helpt het lezen van boeken je om je voor langere tijd in een onderwerp te verdiepen. Dit helpt mij altijd om de informatie van een boek echt goed te laten bezinken.

Sinds 2018 lees ik regelmatig boeken, en dan eigenlijk alleen maar non-fictie. Ik vind vooral psychologie en business onderwerpen heel interessant. Gedurende de jaren ben ik ook steeds meer gaan lezen, waardoor je ook meer verbanden tussen onderwerpen en verschillende boeken gaat zien. Dit vind ik vooral heel gaaf om te merken. De laatste tijd probeer ik mijn leeshorizon te verbreden in gebieden waar ik nog niet zo veel van weet of minder over heb gelezen.

Ik ben dit avontuur samen met Léon aangegaan, om deze ervaringen, maar vooral ook de huidige zoektocht naar nieuwe interessante boeken met anderen te delen!

Naast het lezen van boeken houd ik me in het dagelijks leven bezig met fitness, boulderen, padel, schaken en programmeren. Ik werk daarnaast met veel enthousiasme als consultant op het gebied van cloud computing. Je kunt me altijd wakker maken om iets actiefs te gaan doen en ik houd ook van een goed gesprek met een lekker bakkie koffie!

 

Top 3 van mij: 

  • The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson
  • The Power of Habit – Charles Duhigg
  • Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki
 

Over Léon

Het lezen van non-fictie boeken geeft mij dagelijks dat stukje inzicht om de dag geïnspireerd te beginnen. Ik lees de boeken voor mijn plezier, maar ben daarnaast altijd op zoek naar de concrete acties: hoe kan ik hiermee mijn persoonlijke leven of mijn onderneming verbeteren? 

Ik vind het heel gaaf om samen met Luuk deze kennis te verspreiden en zelf nog meer geïnspireerd te raken door alle tips van anderen.

Hiernaast ben ik ondernemer. Ik heb een community voor persoonlijke groei opgericht, genaamd Levensbazen én een duurzame startup genaamd Green Side.

Ik haal veel energie uit ondernemen, maar ook uit voetbal, goede gesprekken met vrienden, nadenken over mijn droomhuis en slechte woordgrappen! Dat laatste vind mijn omgeving niet altijd even leuk.

Top 3 van mij: 

  • De Meeste Mensen Deugen – Rutger Bregman
  • Grip – Rick Pastoor
  • 4-Hour Work Week – Timothy Ferris