Het doel van MOYU is een wereld zonder papierverspilling. Om dit te bereiken hebben ze een notitieboek van steenpapier ontwikkeld: een luxe notitieboek dat volledig uitwisbaar is.

Jordy leest non-fictie om te leren van mensen die al eerder dingen hebben meegemaakt en ervaren. Waarom zou je het wiel zelf opnieuw uit moeten vinden? Hieronder lees je zijn top 3 boeken.

Dankboek – Ernst – Jan Pfauth

Dit boek is tegelijkertijd ook een journal – of beter gezegd: een “gratitude journal”. Na een dag schrijf je drie dingen op waarvoor je dankbaar bent. Tijdens het lezen en schrijven in dit boek kwam ik op de volgende realisatie: ik heb enorm geluk gehad met het land waarin ik geboren ben (Nederland), en met de hoeveelheid mogelijkheden binnen mijn bereik om mijn leven gewoonweg “AWESOME” te maken.

Het regelmatig beoefenen van dankbaarheid is volgens veel wetenschappelijke studie gecorreleerd met een toename van geestelijke gezondheid. Goeie deal toch?

Het dak boven mijn hoofd neem ik bijvoorbeeld voor lief en ik hoef niet na te denken over of er wel eten op mijn bord komt te liggen. Er is altijd genoeg, van ALLES. Als je er echt over nadenkt, is dat een wonder. Voor 99% van het menselijk bestaan was schaarste het uitgangspunt.

The Road Less Travelled – M. Scott Peck

Mijn grootste inzicht van dit boek: investeer veel meer in je beste relaties. Dit ligt misschien voor de hand (voor de meesten), maar het is niet altijd duidelijk dat we in de praktijk genoeg tijd besteden aan het verbeteren van onze relaties. Investeren in relaties betekent voor mij: het investeren in ervaringen die ik kan beleven met de mensen die ik graag om mij heen heb, om zo herinneringen te creëren die het waard zijn om te onthouden.

Soms blader ik terug door de fotoalbums van mijn telefoon en herbeleef ik de achtbaan van emoties die bij die foto’s horen. Ik realiseer me hoe geweldig de mensen zijn met wie ik op de foto’s sta – stuk voor stuk het resultaat van het investeren in relaties door ervaringen. Om weer terug te vallen op de wetenschap: Mensen met sterkere sociale relaties zijn gelukkiger, fysiek gezonder en leven langer. Dit boek leert je hoe je als persoon groeit en je sociale relaties versterkt.

The Millionaire Fastlane – M.J. DeMarco

Als je relatief snel financiele vrijheid wil bereiken kan je het beste het volgende doen: Als ondernemer op schaalbare wijze problemen oplossen voor een groot aantal mensen. En daar zitten een aantal regels aan gekoppeld:

  • Controle: je moet de controle behouden over je bedrijf/oplossing.
  • Toegang: de moeilijkheidsgraad van het betreden van een markt bepaalt hoeveel concurrentie je hebt – en dus je marktdominantie. Kies dus geen markt waarbij de toegang te makkelijk is voor iedereen.
  • Noodzaak: je moet een ‘echt’ probleem oplossen die veel mensen ervaren.
  • Tijd: je oplossing moet opzichzelfstaand zijn. (je moet het kunnen automatiseren of uibesteden).
  • Schalen: de oplossing moet makkelijk kunnen worden opgeschaald.

Het is voor mij een interessant tegengeluid tegen het traditionele werk pad: je werkt voor een werkgever met een geleidelijke loonsverhoging tot je uiteindelijk veel geld hebt als je met pensioen gaat. Het kan ook sneller! Weten hoe? Lees dan dit boek!

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *