De wereld van mensen binnen een zorginstelling is klein. Veel mensen komen bijna niet meer buiten en eenzaamheid komt veel voor.

“Deze mensen willen er ook nog graag op uit. Een uitje kan niet alleen veel levensgeluk geven, maar ook kwaliteit van leven”, aldus Kevin.

Hij zag daar een mogelijkheid die nog niet werd benut en hieruit is het idee voor VindiQu ontstaan.

Deze sociale onderneming biedt via interactieve digitale uitjes toegang tot de maatschappij voor mensen met een zorgbehoefte. Je kan nu dus digitaal:

  • De dierentuin ontdekken
  • Meevaren door Giethoorn
  • Musea bezoeken
  • Wandelen door de buurt waar je bent opgegroeid


Samen herinneringen ophalen of nieuwe maken wordt voor iedereen toegankelijk eenvoudig vanuit de veilige zorgomgeving.

De missie van VindiQu is dat iedereen laagdrempelig toegang behoudt tot de maatschappij door activiteiten van buiten naar binnen te brengen als het fysiek naar buiten gaan niet meer mogelijk is.


Kevin deelt hieronder zijn top 3 boeken.

The Art of the Start 2.0 – Guy Kawasaki

In dit boek wordt beschreven hoe je fundamenteel een organisatie opzetten en tot de kern komt te begrijpen wat de specifieke waardepropositie is van jouw organisatie. Door te interviewen, (door)ontwikkelen en toetsen wordt een continue feedbackloop in gang gezet welke een krachtige heeft in de strategie.

Voor Kevin was dit boek een ‘essentiële gids’ om te hebben bij het bouwen van zijn bedrijf. De praktische handvatten, gecombineerd met relevante anekdotes maken het een waardevol boek. Het heeft hem geholpen bij het opzetten van de infrastructuur van de onderneming met een bijbehorende focus op wat echt belangrijk is.

Traction – Gino Wickman

In “Traction” legt Gino Wickman uit hoe ondernemers hun bedrijf kunnen laten groeien met het Entrepreneurial Operating System (EOS). De kern van het boek is het identificeren en implementeren van belangrijke “traction”-componenten, zoals visie, mensen, gegevens, proces, problemen en het opbouwen van een sterk team.


Dit helpt startende ondernemingen om grip te krijgen en een stevig fundament te leggen. Kevin heeft geleerd hoe hij deze principes kan toepassen om het potentieel van zijn organisatie optimaal te benutten. Door structurele overleggen binnen VindiQu te implementeren na het lezen van het boek, heeft het bedrijf meer grip, groei, focus en plezier gekregen.

Changing the game – Lucas Simons & André Nijhof

“Changing the Game” van Lucas Simons en André Nijhof gaat over duurzaam ondernemen en hoe bedrijven hun activiteiten kunnen aanpassen om bij te dragen aan een betere wereld. Het boek benadrukt dat duurzaamheid geen bedreiging is voor winstgevendheid, maar juist een kans biedt voor innovatie en groei. De kern van het boek is het bieden van een praktisch raamwerk voor bedrijven om duurzaamheid op te nemen in hun strategie en dagelijkse bedrijfsvoering.


Het boek gaf Kevin het inzicht dat voor échte verandering je het probleem ook écht moet leren begrijpen vanuit alle andere perspectieven. Daarnaast heeft het bijgedragen aan het idee dat je niet alles zelf kan, VindiQu werkt daarom met verschillende partijen samen ook systeemverandering te realiseren.

Meer weten over VindiQu?

Check dan vooral even hun website: VindiQu.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *