Top 3 non-fictie boeken van Anneloes

Reden om non-fictie te lezen

Voor mij is het lezen van non-fictie een leuke en ontspannen manier om aan zelfontwikkeling te doen. Omdat ik verschillende interesses heb op het gebied van sport, voeding, zelfontwikkeling en design, lees ik daar graag over. Zo verdiep en verbreed ik mijn kennis op een fijne manier, zonder daar direct een opleiding over te hoeven volgen (hoewel sommige boeken er ook voor gezorgd hebben dat ik me ook ben gaan verdiepen d.m.v. een cursus of workshop).

Boek 1: De hardlooprevolutie – Stans van der Poel en Koen de Jong

De Hardlooprevolutie is de gouden plak van mijn boekentips. Een beetje sceptisch las ik dit boek een aantal jaar geleden voor het eerst… toen dacht ik: ‘Hmmm… ik weet niet of ik dat kan..’ Maar na mijn eerste halve marathon en inspiratie van een oud-collega (die de hele marathon dus gewoon uitliep in 2019, met een regulier schema) dacht ik: ‘ Yas, dit ga ik ook doen!’ Helaas werd deze ambitie in de ijskast gezet wegens de Coronaperiode. Maar, wat in het vat zit verzuurd niet, dus ga ik hem alsnog een keer lopen aan de hand van dit boek!

Wil je ook een keer de marathon lopen, of je tijd verbeteren zonder je trainingsuren te vergroten? Dan is de hardlooprevolutie een boek voor jou. De methode wordt inmiddels al wat jaren gebruikt en is effectief gebleken en bewezen voor recreanten en de wat serieuzere hardloper.

Boek 2: Hoe word je alles? – Emilie Wapnick

Ik las dit boek tijdens mijn sabbatical. Zij stelt dat er een grote groep mensen is die veel interesses hebben en deze ook regelmatig afwisselen; als baan, naast hun baan, of in de vorm van meerdere dienstbetrekkingen. Het boek is hierdoor erg herkenbaar voor mezelf, en denk ook voor vele anderen.

” Het is een superboek voor iemand die veel interesses heeft en nog steeds niet weet wat hij of zij qua werk wil doen. “

Het is een SUPER boek voor iemand die veel interesses heeft en nog steeds niet weet wat hij of zij qua werk wil doen. Het is erg herkenbaar mocht je in deze positie zitten, en biedt eye-openers, tools en tips. Die persoonlijk erg handig waren tijdens mijn sabbatical.

Boek 3: Drive – Mark Tuitert

Fijn en duidelijk boek met daarin 10 tips om een scherper en relaxter leven te leven. Propvol quotes van de ‘good old stoics’, zoals Marcus Aurelius, Seneca en Epictetus.

Het boek legt de theorie helder en modern uit, met aan het eind van elk hoofdstuk een oefening om de daad bij het woord te voegen. Leuk om op deze manier te ontdekken dat ik eigenlijk al een Stoïcijn ben. Aanrader!

Benieuwd naar nog meer tips van Anneloes? Kijk dan even op haar website voor nog meer reviews en boekentips!

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *