Top non fictie boeken Daphne
De top 3 non-fictie boeken Daphne van de Sanden (@leeshongerr)

Reden om non-fictie te lezen

De reden dat ik non-fictie boeken lees, is om dingen bij te leren en op die manier aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Daarnaast lees ik graag alle soorten boeken, die ik dan weer deel op mijn Instagram account Leeshongerr.

Boek 1: How not to die – Michael Greger

Doordat ik al een aantal jaren te kampen had met gezondheidsproblemen, was ik op zoek naar manieren om hier beter mee te kunnen omgaan. Eén van de zaken waar ik zeker meer over wilde bijleren, was voeding. “How not to die” is een wetenschappelijk boek dat je enorm veel nuttige informatie geeft omtrent voeding; wat is goed voor je, welke voeding heb je juist nodig, welke voeding kan je best vermijden…. Tijdens het lezen van dit boek ben ik veganistisch geworden. Dankzij dit boek kon ik deze stap op een gezonde en verantwoordelijke manier zetten. Iets meer dan een jaar later ben ik nog steeds een trotse veganist die haar steentje bijdraagt aan de planeet, de dieren en natuurlijk aan mijn eigen gezondheid. Zonder het lezen van dit boek was dit me denk ik niet gelukt.

“Tijdens het lezen van dit boek ben ik veganistisch geworden.”

Ik zou anderen dit boek zeker aanraden, omdat het je gewoon super veel nuttige informatie verschaft over voeding. Dit is nuttig voor iedereen; voor overtuigde vleeseters, vegetariërs en veganisten.

Boek 2: De kunst van het ongelukkig zijn – Dirk de Wachter

In De kunst van het ongelukkig zijn laat De Wachter zien dat het geluksideaal tot een soort plicht is geworden, die we onszelf opleggen. Op enig moment ongelukkig zijn, betekent: gefaald hebben. We moeten nóg harder werken, om maar niet minder dan een ander te zijn. Van die tendens in onze maakbare samenleving moet de psychiater niets hebben.

Mijn grootste inzicht dat ik uit dit boek heb meegenomen is dat streven naar constant geluk en geluk als levensdoel een vergissing is. Het is beter om te streven naar zin en betekenis in het leven en dit zal sowieso bijdrage aan je geluk en welbevinden.

Anderen zouden dit boek moeten lezen omdat het gewoon een heel realistische en nuchtere kijk biedt op het leven. Op deze manier naar het leven kijken, is volgens mij veel waardevoller dan in een constant “streven naar geluk” vast te zitten.

Boek 3: Miracle Morning – Hal Elrod

Na een heftig auto ongeluk besloot auteur Hal Elrod zijn leven om te gooien en elke dag goed te beginnen. Daar is de ‘Miracle Morning’ ontstaan: een set aan activiteiten (mediteren, schrijven, sporten etc.) die je in de ochtend kunt doen om je dag goed te starten.

Mijn grootste inzicht dat ik uit dit boek heb meegenomen, is dat het belangrijk is om elke dag even stil te staan bij jezelf. Door de dagdagelijkse drukte kunnen we dit wel eens vergeten, maar uiteindelijk is het heel belangrijk om elke dag toch even tot jezelf te komen. De Miracle Morning is een tool om dit te kunnen verwezenlijken en laat je ook inzien dat je meer tijd hebt in een dag dan dat je in eerste instantie zou denken. Het fijnste hieraan is dat je de dag kan beginnen met een bewust momentje voor jezelf.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *