De top 3 non-fictie boeken Helga (@boekenguppie)

Reden om non-fictie te lezen

Waarom niet is een betere vraag. Ik hou gewoon van boeken, en dan bedoel ik ook alle boeken. Fictie, non-fictie, fantasy, kinderboeken, prentenboeken, educatieve boeken. You name it en ik lees het.

Boek 1: Sterk als een leeuw – David Samwel

De discussie over adoptie is de afgelopen jaren steeds scherper geworden, maar naar het verhaal van de geadopteerde zelf wordt te weinig geluisterd. David Samwel wordt als baby bij een tempel in het zuiden van Thailand te vondeling gelegd. Er wordt met hem heen en weer gesjouwd. Van de tempel naar een ziekenhuis, naar het politiebureau, naar een weeshuis. Tot hij op tweejarige leeftijd aankomt in Nederland, bij zijn nieuwe ouders. Het boek gaat over de zoektocht van David naar zijn eigen identiteit.

“Iedereen heeft zijn eigen verhaal”

Mijn grootste inzicht uit dit boek van is dat iedereen zijn eigen verhaal heeft, zijn eigen manier van dealen met problemen, en dat er dus ook geen pasklaar antwoord is voor iedereen. Dit is een verhaal over iemand die veel heeft meegemaakt in het leven. Heel eerlijk en puur geschreven, maar ook heel hoopvol.

Boek 2: De weg terug naar het leven – Long Litt Woon

Na het verlies van haar echtgenoot ontdekt Long Litt Woon bij toeval de wondere wereld van paddenstoelen en raakt ze bevriend met een groep paddenstoelenplukkers. Haar ontdekkingsreis door de natuur loopt parallel aan haar innerlijke reis: de combinatie paddenstoelen en verdriet geeft haar een nieuwe richting in het leven.

Mijn grootste inzicht uit dit boek is dat de natuur altijd hoop geeft. Voor mij zou iedereen dit boek moeten lezen omdat het over rouwverwerking gaat en iedereen heeft daar wel op een of andere manier mee te maken.

Boek 3: De antwoorden op de grote vragen – Stephen Hawking

Een van de allergrootste wetenschappers ooit laat zijn gedachten gaan op de grootste vragen in het leven zoals: ‘Bestaat er een god?’ ‘Hoe is alles begonnen?’ en ‘Zijn tijdreizen mogelijk?’ Mijn grootste inzicht is dat ondanks we al veel wetenschappelijk hebben onderzocht en we dus al heel veel hebben ontdekt er ook nog heel veel is dat we niet weten.

Dit boek behandeld interessante materie over de grote vragen des levens. Het is, ondanks de wetenschappelijke insteek, makkelijk leesbaar voor een groot publiek.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *