Top non fictie boeken van Jasmijn
Top non fictie boeken van Jasmijn
Top non fictie boeken van Jasmijn (@boektuin)

Reden om non-fictie te lezen

Ik leer graag over mensen hun verhalen, wat mensen meemaken, wat er allemaal gebeurd in de wereld, voornamelijk daarom lees ik non-fictie. Ik probeer mij dan te verdiepen in de situatie en mijzelf verder te ontwikkelen. Er zijn veel geweldige non-fictie boeken, maar ik zal enkele van mijn favorieten noemen.

Boek 1: Kind van het oerwoud – Marina Chapman

Wat zou er gebeuren als je opgroeit in het oerwoud? Het lijkt een verhaal voor een stripboek of animatiefilm, maar het is echt gebeurt. Marina Chapman wordt als peuter achtergelaten in het oerwoud en leeft vijf jaar tussen de apen. Dit boek laat zien hoe enorm het aanpassingsvermogen van mensen is.

Marina haar verhaal is erg bijzonder en leest heel prettig. Na het lezen is het interessant om video’s te kijken over haar, waarin je bijvoorbeeld terugziet hoe goed zij apengeluiden herkent.

Boek 2: Het duivelskind – Angel van der Vecht & Maria Genova

Dit boek vertelt het verhaal van Angel van der Vecht. Haar ouders geloven dat ze een duivelskind is en besluiten haar te misbruiken en te mishandelen in de hoop haar te genezen. Helaas was ik mij er al bewust van dat deze dingen gebeuren… Dit boek leerde mij voornamelijk veel over hoeveel instanties en mensen uit de omgeving toch nog niet zien wat er gaande is.

โ€Dit boek is zeker niet voor iedereen”

Angel haar verhaal is heftig, dit boek is zeker niet voor iedereen. Kindermishandeling komt nog steeds veel voor en dit gebeurde in Nederland. Hopelijk maakt dit boek lezen mensen bewuster en alerter en word er zo sneller aangifte gedaan.

Boek 3: Vandaag ben ik Alice – Alice Jamieson

Dit boek geeft een kijk in de ervaringen van iemand met een persoonlijkheidsstoornis. Het is een openhartig verhaal van een moedige vrouw met een zeldzame aandoening. Mij leerde het wat dit met iemand doet en hoe haar persoonlijkheidsstoornis ontwikkelde.

Anderen zouden dit boek ook moeten lezen om een stukje van de menselijke psyche te verkennen. Hopelijk kan bewustwording op dit vlak helpen om mensen te kunnen herkennen en helpen zoals Alice.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken ๐Ÿ‘‡๐Ÿฝ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *