De top 3 non-fictie boeken Jeroen Lechner
De top 3 non-fictie boeken Jeroen Lechner

Reden om non-fictie te lezen

Ik ben ongeveer 5 a 6 jaar geleden begonnen met het lezen van non-fictie boeken en inmiddels heb ik een flink aantal waardevolle boeken verslonden. Voor mij zijn deze non-fictie boeken extreem waardevol om te groeien als persoon en om mijn mooiste leven te creëren.

Ik ben echt gepassioneerd over het onderwerp persoonlijke ontwikkeling en het leven is een grote ontdekking en ontwikkelingsreis. Vanuit die passie heb ik ook mijn eigen website ontwikkeld met een toepasbare naam. www.blijvengroeien.nl meer over mijn drijfveren en waarom kan je lezen op https://blijvengroeien.nl/over-mij/.

Boek 1: The Miracle Morning – Hal Elrod

Het boek The Miracle Morning gaat over het verhaal van de auteur Hal Elrod. Op twintigjarige leeftijd werd hij aangereden en werd hem verteld dat hij misschien nooit meer zou kunnen lopen. Mede door het inbouwen van een krachtig ochtendroutine is hij nu sterker en succesvoller dan ooit. Het grootste inzicht voor mij was de impact die een goede toegepaste ochtendroutine kan hebben op je dagelijks leven.

Het boek heeft dan ook een enorme impact op mij gehad. Dit was het eerste persoonlijke ontwikkelingsboek die ik heb gelezen en ik merkte hoeveel invloed de toegepaste technieken op mijn leven hadden.

“Het grootste inzicht was voor mij de impact die een ochtendroutine kan hebben op je leven”.

Ik ben de stappen uit het boek gaan opvolgen: een ochtendroutine met meditatie, wandelen, yoga en het schrijven hebben mij nieuwe tools en inzichten gegeven. Sindsdien ben ik bewuster mijn dagen gaan inrichten en kreeg ik meer inzichten over mezelf én het leven dat ik wil leiden. Een grote aanrader dus!

Boek 2: Master Your Mindset – Michael Pilarczyk

Ook het boek ‘Master your Mindset’ van Michael Pilarczyk heeft een grote indruk op mij gemaakt en daar ook heel veel uit geleerd. Het boek gaat – zoals de titel al doet vermoeden – over je Mindset.

Over verlangens waar we vaak geen gehoor aan geven en over hoe je je mooiste leven kunt waarmaken. Want uiteindelijk bepaal jijzelf hoe je leven eruit ziet. Wat wil je? Wat zijn je doelen? Welke acties neem je elke dag opnieuw?

Want wat je elke dag doet, heeft invloed op wat je uiteindelijk ook krijgt. Wat zaai jij? En in hoeverre besteed je hier tijd en aandacht aan? Want een zaadje heeft ook onderhoud nodig.

Michael Pilarczyk schrijft in Master Your Mindset vaak de drie woorden ‘Alles is mindset’. Alles begint bij onze gedachten En die kunnen we controleren door te werken aan ons eigen gedrag en gewoontes.

Ik heb meerdere inzichten uit het boek gehaald. Ten eerste het bewustzijn hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is om een mooi leven te leiden én daarbij het inzicht dat je zelf in controle bent om het dit te realiseren. Als je er maar consistent en consequent mee bezig blijft.

Boek 3: Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

Het boek gaat over een jongen die 2 vaders heeft, een arme en een rijke. Op deze manier probeert Kiyosaki uit te leggen hoe de armen hun geld besteden en hoe dit verschilt van rijken.

Een mooi inzicht uit het boek is iets wat ik eigenlijk al wist, maar niet bewust bij stilstond. Het verschil tussen assets en liabilities. “Een asset is iets wat je structureel geld oplevert.” “Een liability is iets wat je structureel geld kost.”

Daarnaast heeft het boek me een veel bewustere kijk op geld gegeven. Ik zou iedereen het aanraden om het te lezen omdat het een erg goed financieel boek is om je bewust te worden van de mogelijkheden om financieel onafhankelijk te worden.

Daarnaast geeft het een andere kijk krijgen op financieel management en heeft het mij ook daadwerkelijk aangezet tot actie! Zo heb ik laatste een caravan overgenomen die ik nu verhuur. En heb ik voor een nu nog laag bedrag mijn eerste aandelen gekocht.Ten slotte nog een kleine bonus: The Alchemist van Paulo Coelho. Het is wel fictie, maar gewoon een schitterend verhaal met mooie lessen. Gewoon lezen!

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *