Top 3 non-fictie boeken van Jimmie

Reden om non-fictie te lezen

Ik lees non-fictie boeken om mezelf te ontwikkelen op verschillende gebieden (persoonlijk, relaties, financieel etc.), zodat ik niet alleen mezelf maar ook anderen meer kan bieden.

Boek 1: Miracle Morning – Hal Elrod

Het feit dat een paar uur eerder opstaan zoveel voordelen biedt, is voor mij het grootste inzicht uit dit boek. Je krijgt meer energie, focus en inzicht op wat je wil in het leven en hoe dat te bereiken. Voor mij voelt het alsof ik zelf meer de touwtjes in handen heb, in plaats van dat ik word geleefd door de dag.

” Voor mij voelt het alsof ik zelf meer de touwtjes in handen heb, in plaats van dat ik word geleefd door de dag.”

Na het lezen van dit boek kreeg ik zoveel enthousiasme en energie. De schrijver heeft het over je gevoel bij het opstaan vlak voor kerst/sinterklaas als kind zijnde. Daar stond je, uitzonderingen daargelaten, te popelen om op te staan. Na het lezen van dit boek kun je dit gevoel veel vaker krijgen en dat heeft mijn ogen wel geopend.

Boek 2: Dankboek – Ernst-Jan Pfauth

Het grootste inzicht voor mij uit dit boek is dat iets heel simpels grote veranderingen brengt. Dit is deels een boek met theorie, maar vooral om het daarna in de praktijk toe te passen. Door aan het einde van de dag 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld de zon, gesprekken met vrienden of de kookkunsten van je vriend(in).

Dit zou iedereen moeten lezen. Al schrijf je 1 ding op waar je dankbaar voor bent. Waarom? Het zorgt voor een betere slaap, zelfbeeld, meer geluk en nog meer dingen. Zoek de voordelen eens op, en je wilt meteen vandaag beginnen met het oefenen van dankbaarheid!

Boek 3: De healing code – Alex Loyd

Dit boek gaf me het inzicht en het vertrouwen in het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dit was het eerste boek dat me dat inzicht gaf, nu zijn er veel meer boeken die daarover gaan, zoals Think and grow Rich, Master your mindset, de boeken van Joe Dispenza etc. Het draait allemaal om energie en frequentie, en zolang je daar positieve aandacht aan geeft, het positieve gevolgen heeft voor lichaam en geest.

Mocht je in de put zitten of niet lekker in je vel zitten op het moment kan dit (of een ander soortgelijk boek) je de hoop en kracht geven om ermee aan de slag te gaan. Het is heel simpel en moeilijk tegelijk, maar met actieve oefening krijg je er een hoop voor terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *