Een tegenhanger voor fictie

Sowieso moet er een tegenhanger zijn voor de fictie boeken die ik lees. Ik lees graag fantasy boeken waarin je helemaal kan wegdromen. Non-fictie boeken zetten je weer met beide benen op de grond en er zijn een aantal onderwerpen waarin ik erg geïnteresseerd bent, waaronder psychologie, filosofie en persoonlijke ontwikkeling. Onderwerpen waar ik mezelf op wil blijven ontwikkelen. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de denkwijzen van mensen en deze genres bieden mij genoeg kennis en inspiratie.

Greenlights

Auteur: Matthew McConaughey

Mijn belangrijkste inzicht uit dit boek is de relevantie van focus en dat je niet in tien sloten tegelijk moet lopen, want uiteindelijk levert dat het minste op. Ja, ik ben perfectionistisch en het is nooit goed genoeg, maar meerdere ballen in de lucht houden kost meer energie dan dat het oplevert. Dus zoals Matthew dat heel mooi beschreven heeft in zijn boek ga ik alleen maar voor A’tjes. Liever 1 of 2 A’tjes dan 5 B’ tjes, zeker niet als je er niet gelukkig van wordt. Hierdoor ben ik mij ook meer gaan concentreren op wat ik echt belangrijk vind. Only Greenlights!

Naast dat hij dit boek echt heel goed geschreven heeft, neemt hij je echt mee in zijn herinneringen en belevenissen. Hij laat zien dat het maken van minder goede keuzes maken er ook bij hoort. Een geweldig boek om te lezen!

Introvert

Auteur: Marti Olsen Laney

Dit boek biedt mij herkenning, heel veel herkenning. Bij mij kwam pas later het besef dat ik een introverte persoonlijkheid heb. Bij het lezen van dit boek vielen een hoop puzzelstukjes op zijn plek, zeker vanuit mijn jeugd. Het verklaarde waarom ik moeite had met bepaalde dingen en hoe ik de wereld zag. Dit boek gaf mij veel perspectieven en op een bepaalde manier ook rust.

Wanneer je een introverte persoonlijkheid hebt en wat handvatten zoekt, is dit zeker een goed boek om te lezen. Daarnaast is het ook een aanrader als je kinderen introvert zijn. Ik heb van de auteur ook het boek ‘The hidden gifts of the introverted child’ gelezen, dit boek gaat wat dieper in op introverte kinderen, als ouder ook een aanrader om te lezen.

The courage to be disliked

Auteur: Ichoro Kishimi

Als liefhebber van Carl Jung gaf het begin van het boek mij gelijk al andere inzichten, namelijk die van Joseph Adler. Waar Jung zich met name richt op de oorzaak, richt Adler zich op het gevolg. Zo heb ik het van een andere kant kunnen bekijken. Bepaalde acties van mijzelf ontstaan bijvoorbeeld niet altijd vanuit een oorzaak, maar ook omdat ik onbewust een bepaalde reactie van mijzelf wilde triggeren. Het gaf me weer een stukje inzicht in mijn onderbewustzijn.

” Bepaalde acties van mijzelf ontstaan bijvoorbeeld niet altijd vanuit een oorzaak, maar ook omdat ik onbewust een bepaalde reactie van mijzelf wilde triggeren.”

Als je geïnteresseerd bent in psychologie, laat dit boek je weer andere invalshoeken zien. Er zijn zoveel verschillende stromingen en denkwijzen, maar toch liggen ze ook weer dicht bij elkaar. Freud heeft hierin een grote rol gespeeld, hij is een mentor geweest voor velen andere denkers. Toch is het bijzonder om te lezen dat ze allemaal een andere benadering hebben. Kortom, een goede aanvulling op je boekenkast, zeker als je geïnteresseerd bent in dieptepsychologie.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *