De top 3 non-fictie boeken Kayleigh
De top 3 non-fictie boeken Kayleigh

Reden om non-fictie te lezen

Mijn reden om non-fictie boeken te lezen is om praktische tips voor het dagelijks leven op te doen of om me meer te verdiepen in een onderwerp/persoon. Ik deel dan ook graag mijn top non-fictie boeken!

Boek 1: De kracht van het nu – Eckhart Tolle

De kracht van het Nu is een spiritueel boek om je te helpen meer in het Nu te leven. In het boek wordt beschreven hoe we onszelf identificeren met onze ‘analytische geest’, we handelen vooral op ratio en identificeren ons met ons eigen ego. De kunst is om dit los te laten. Juist in het Nu kan je vreugde vinden en ben je in staat om je ware zelf te omarmen.

In het boek spelen je relaties met je omgeving een grote rol. De kans is groot dat je denkt dat de relaties om je heen zorgen voor blokkades en onrealistische verwachtingen van anderen. Tolle beschrijft echter dat relaties ook een toegang kunnen zijn tot verlichting. Hiervoor is het belangrijk dat we relaties met anderen bewust aangaan en hier liefdevol in investeren.

Mijn grootste inzicht is het hele concept van het leven in het hier en nu. Sinds het lezen van het boek ben ik hier mee aan de slag gegaan en het heeft mijn kijk op het leven echt positief veranderd. Ik zou het boek dan ook iedereen aanraden.

Boek 2: Licht in de tunnel – Marc de Hond

Marc de Hond vertelt openhartig over de periode nadat hij te horen had gekregen dat hij kanker had. Vol optimisme en humor weet hij zelfs licht te brengen in de donkerste momenten. groot zou zien worden. Hij besloot een dagboek te gaan bijhouden. Het werd een periode van veel slecht nieuws en donkere momenten. Maar hij en zijn gezin traden ook de moeilijke momenten met optimisme en humor tegemoet. Licht in de tunnel is een bijzonder boek met een unieke en inspirerende kijk op leven en dood.

‘We wachten niet tot het licht aan het einde aan de tunnel, maar we hangen zelf de lampjes op.’

Mijn grootste inzicht uit dit non-fictie boek is dat je in elke situatie de positieve kant kunt proberen te zien. Het is prachtig geschreven en zeer aangrijpend. Marc de Hond is een inspiratiebron voor mij geworden.

Boek 3: Toen ik je zag – Isa Hoes

Toen ik je zag van Isa Hoes is niet alleen een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hielden, het is ook een aangrijpend verhaal over leven met een echtgenoot die lijdt aan depressiviteit. De buitenwereld ziet een stralend stel, maar in werkelijkheid kampt Antonie steeds vaker met depressies. Isa probeert haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen.

Ook in dit boek is het thema ‘omgaan met tegenslagen’ sterk aanwezig. Het mooie aan dit boek is het inzicht dat er altijd mooie momenten blijven, in elke situatie. De kunst is om deze mooie momenten samen koesteren. Als je iets wilt leren over mentale problematiek én hoe je hier liefdevol mee om kunt gaan is dit boek echt een aanrader.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *