Top 3 non-fictie boeken van Linsey

Reden om non-fictie te lezen

Ik lees heel veel genres, ik hou van afwisseling en pas graag mijn genre aan op mijn humeur. Wel is het bij mij allemaal begonnen bij thrillers. Heerlijk om te denken dat het zomaar eens niet een boek hoeft te zijn maar werkelijk iemands verhaal. Maar steeds meer verdiep ik mijzelf in boeken die bijdragen aan zelfontwikkeling en miniset. 

Boek 1: Bordeauxrood – Luce van Leer

Dit boek liet mij zien dat het leven soms heel anders kan gaan, ook als alles perfect lijkt. Het laat bijvoorbeeld zien hoe andere mensen omgaan met de rouw van een dierbare.

Het is een heel mooi verhaal dat je meteen raakt. Emoties overvallen je meteen in dit boek. Er komen ook nieuwe thema’s aan bod, zoals de omgang met pleegouders, wat nog niet vaak voorbij komt in hedendaagse boeken.

Boek 2: Kleine monnink – Annemarie Lesage

De kleine monnik is een inspirerend verhaal over levenslessen. Mijn favoriete quote uit het verhaal: “Twijfelen is goed, het zorgt ervoor dat je alle opties overweegt om tot een goede keuze te komen.” Zelf dacht ik altijd dat twijfelen iets negatiefs was, maar dit boek gaf mij daarin toch een ander inzicht.

” Zelf dacht ik altijd dat twijfelen iets negatiefs was, maar dit boek gaf mij daarin toch een ander inzicht.”

Het is een verhaal wat het waard is om te bespreken met anderen. De weg die de monnik aflegt is naar mijn mening enorm goed te spiegelen aan de weg die wij allen afleggen. Een weg gevuld met negatieve en positieve ontwikkelingen en een weg waar je leert omgaan met de lessen die elke ervaring ons brengt.

Boek 3: Slashwerk – Femke Meijboom

Ik vind het belangrijk dat er een balans is tussen werken en ondernemen. Beide sluiten aan op mijn behoeften. Ik werk graag in de zorg en doe dat met veel plezier, maar ik heb ook graag een creatief bedrijf waarin ik mijn passies kan uiten. Door dit boek heb ik wat meer rust in gevonden in het vervullen van beide behoeften, in plaats van te denken dat ik tussen die twee een keuze moet maken.

Ken je dat gevoel? Je bent klaar met een opleiding en nu moet je aan het werk? Of sta jij op het punt een switch te maken van beroep? Het zijn keuzes waarbij je hoopt dat je de juiste maakt. We willen het allemaal zo graag goed doen maar wat willen we nou werkelijk in ons leven. Dit boek is daarin een welkome handleiding!

Benieuwd naar nog meer tips van Linsey? Kijk dan even op haar website voor nog meer (beauty) en boekentips!

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *