Top non fictie boeken cover Maxim
Top non fictie boeken van Maxim

Reden om non-fictie te lezen

Het is een handige tool om jezelf en je omgeving beter te leren kennen. Daarnaast is het leuk om constant bij te leren en je persoonlijke ontwikkeling een boost geeft.

Boek 1: Can’t Hurt Me – David Goggins

Dit boek laat zien dat de limieten die je stelt, zelfopgelegd zijn. Het klinkt vast bekend dat je iets moet doen dat goed is voor je, maar geen zin hebt om dat te doen. Juist die twijfel is net de reden om het wel te doen, waardoor je groeit als persoon.

“Juist die twijfel is net de reden om het wel te doen, waardoor je groeit als persoon.”

Het boek is enorm inspirerend en motiverend. Je voelt namelijk de drang om méér te doen, om niet tevreden te zijn met waar je nu bent, en om constant vooruit te blijven gaan.

Boek 2: Atomic Habits – James Clear

James Clear geeft je een algemeen inzicht in hoe je het meest effectief gewoonten opbouwt én aanhoudt, met als doel om elke dag een beetje beter te worden. Anderzijds leer je door het opbouwen van deze goede gewoontes de slechte gewoontes de kop in te drukken.

Veel mensen stellen niet haalbare of onduidelijke doelen, doen maar wat en zijn dan verbaasd dat ze de gewoonte niet volhouden. Dit boek helpt je om gewoonten duurzaam te maken, waardoor je er je leven lang profijt van hebt.

Boek 3: Tuesdays with Morrie – Mitch Albom

Het leven van jezelf en van je naasten is eindig, dit besefte ik me na het lezen van Tuesdays with Morrie. Dit bewustzijn leert je prioriteiten stellen en om je tijd wijs te besteden. Dus laten we, voordat we vastzitten in de ratrace, de tijd nemen om te focussen op de essentie. Focussen op elkaar, liefhebben en betekenisvolle activiteiten ondernemen.

We gaan vaak teveel op in de drukte en stress van het leven. Dit boek leert je daarin te herkennen wat echt belangrijk is. Het is daarnaast ook gewoon een mooi en emotioneel boek, met wijze lessen over de essentie van ons leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *