Top Non Fictie Boeken van Noa
Top Non Fictie Boeken van Noa Joy
De top 3 non-fictie boeken Noa Joy (@noajoy.vivacady)

Reden om non-fictie te lezen

Ik lees non-fictie omdat ik het de fijnste manier is om kennis tot me te nemen en te blijven leren. Ik leer door alle informatie op mijn eigen tempo te bekijken en het te integreren tot een geheel, en non-fictie boeken faciliteren dat het best voor mij!

Boek 1: Ongetemd Leven – Glennon Doyle

Uit dit boek heb ik geleerd dat emoties er zijn om gevoeld te worden. Het leven voelt soms moeilijk aan omdat er van alles op je af komt, maar dát is het leven. De worsteling maakt het leven kleurrijk en het waard om te ervaren.

“Het inspireert iedereen om zichzelf te zijn”


De inzichten van deze vrouw en haar levensverhaal inspireren mij iedere keer dat ik het boek herlees. Ze is getrouwd met een vrouw na jarenlang te worstelen met haar huwelijk met een man. Ze heeft bulimia nervosa en was verslaafd aan alcohol. Ze werd al vroeg in haar leven sober, maar dat heeft haar een heel scala aan nieuwe ontdekkingen laten doen. Ze realiseerde zich dat het niet eten en alcohol waren die haar leven moeilijk maakten, maar andere dingen, zoals haar intense gevoelswereld en beperkende overtuigingen van en over de samenleving. Haar boek leest snel weg, wat erg enthousiasmerend werkt. Het inspireert iedereen om zichzelf te zijn. Dus ik zou dit boek zeker aanraden!

Boek 2: Big Magic – Elizabeth Gilbert

Het grootste inzicht dat ik uit dit boek heb meegenomen is dat iedereen creatief is. En nee, dat is geen grapje! Het is als mens uiterst natuurlijk om te creëren. We hebben als soort het wiel uitgevonden, de boekdrukkunst, en we maken hele gebouwen en steden met onze handen en ons brein! Elizabeth Gilbert beschrijft alle facetten van creativiteit, en dat vond ik in eerste instantie gewoon heel interessant om te lezen. Maar het grootste inzicht was vooral de toestemming om te creëren waar je naar verlangt.

Het grappige is, de schrijfsters van dit boek en het vorige boek zijn vriendinnen. Dit zie je ook in hun schrijfstijl. Ik las dit boek en werd wederom geïnspireerd. Ze zoeken beide naar het nut van dingen in het grote geheel. Als je zoekt naar de maatschappelijke en spirituele betekenis van creativiteit, dan is dit echt een aanrader.

Boek 3: How To Be Yourself – Ellen Hendriksen

Als iemand met ervaring met sociale angst en de aspiratie om psycholoog te worden voor jonge vrouwen met dezelfde problemen, zat dit boek vol met waardevolle lessen. De grootste openbaring was dat jezelf opsluiten en je verstoppen voor de wereld géén bestrijding is tegen de diagnose sociale angst. Het is juist het tegenovergestelde: ga de wereld in en stop met vermijden. Haal elk stukje angst dat je hebt aan en probeer informatie te vinden voor waarom die angst eigenlijk niet klopt.


Voor alle jonge vrouwen met sociale angst is dit sowieso dus een heel goed boek (ook voor neurodiverse mensen en hoogsensitieve personen), maar vooral ook voor hun naasten. Omdat de diagnose sociale angst nog een vrij nieuwe diagnose is, is er niet veel kennis over in de omloop. Ellen Hendriksen beschrijft de problemen en de strategieën op een toegankelijke manier, waardoor het begrijpelijk en herkenbaar is voor veel mensen. Alweer een aanrader!

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *