Top non fictie boeken Ramses
De top 3 non-fictie boeken van Ramses
De top 3 non-fictie boeken van Ramses

Reden om non-fictie te lezen

Om de meest authentieke pure versie in me naar boven te halen zodat ik oordeel loos, verbonden en geïnspireerd in het leven sta.

Boek 1: Inspiration: your ultimate calling – Wayne Dyer

Dit kleine boekje is bedoeld om je elke dag van het jaar inspiratie te brengen. Inspiratie kan een drijvende kracht zijn door je gehele leven, kan bijzonder krachtig zijn en de basis zijn voor een gelukkig leven. Of je nu elke dag een bladzijde leest of af en toe gewoon ergens begint met lezen, dit boek kan je helpen met specifieke tips voor jouw pad naar een inspiratievol leven.

Mijn grootste inzicht van dit boek was dat ik gaandeweg het boek meer geïnspireerd raakte en steeds dichterbij mijn passie en zielsmissie leek te komen.

Anderen zouden dit boek dan ook moeten lezen als je in contact wil komen met je passie in het leven.

Boek 2:  The Wisdom codes – Greg Braden

Dit boek duikt in de wondere wereld van neurowetenschap en spirituele wijsheid. Nieuwe ontwikkelingen in de biologie hebben aangetoond dat de woorden die spreken, maar ook denken (!), invloed hebben op hoe ons brein en onze neuronen zich vormen. Dit compacte boekje bevat een aantal voorschriften (The Wisdom codes), die gaan over zekerheid in onzekere tijden, vergeven, liefde en meer.

Mijn grootste inzicht dat ik heb meegenomen tijdens het lezen van dit boek, was dat ik toen bezig was met het heroverwegen van mijn overtuigingen. Dit boek heeft mij hier bijzonder veel mee geholpen.

Ik raad anderen dit boek aan, omdat dit boek had een intense uitwerking op mij en heeft mij erg veel gegeven. Ik ben benieuwd of anderen ook zo’n soort ervaring zullen hebben en hoe die is voor hen.

Boek 3: De Taal van Vrede – Marshall Rosenberg

De internationaal bekende vredestichter, mediator en psycholoog Marshall Rosenberg toont ons hoe we vrede kunnen brengen door de taal van de vrede te spreken. Als je de oefeningen doet, leer je zelf geweldloos en effectief te communiceren, zodat er meer vrede ontstaat in jezelf en je omgeving. Het is bij Geweldloze Communicatie belangrijk dat we onze gevoelens, behoeftes en verzoeken op zo’n manier verwoorden, dat ze een geschenk zijn. Ze zijn een geschenk omdat de ander nu weet wat er in ons leeft en kan gaan geven, wat ieder mens in wezen heerlijk vindt. We leren luisteren naar de gevoelens en behoeftes achter de uitspraken van andere mensen.

Mijn grootste inzicht was hoe je zonder oordelen in het leven kan staan en hoe je een andere manier van denken aanneemt om verbonden in het leven te staan.


Anderen zouden dit boek moeten lezen, omdat liefdevoller met elkaar omgaan in deze tijd van polarisatie niet verkeerd zou zijn. Dit boek leert je geweldloos communiceren met anderen en hoe je met een vredelievende blik in het leven kan staan.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *