Top 3 non-fictie boeken van Rudy

Reden om non-fictie te lezen

Ik lees non-fictie boeken om persoonlijk te groeien, inspiratie op te doen en nieuwe inzichten te verkrijgen.

Boek 1: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen Covey

Voor mij is de uitleg rondom de cirkel van invloed het grootste inzicht uit dit boek . Waar heb je invloed op en waar niet? Focus alleen op dingen waar je invloed op hebt, zoals je eigen acties, gedachten, inzet, voorbereiding, etc. En niet op dingen waar je geen invloed op hebt; het weer, reacties van anderen, corona, andere denkwijze, etc. Dit scheelt enorm veel productiviteit en daarmee energie.

Dit boek is een must-read voor iedereen. Dit zou bijna verplicht leesvoer moeten zijn op de middelbare school. Alle principes zijn zeer waardevol op alle gebieden in het leven, zoals gezondheid, werk, financieel etc.

Boek 2: Socrates op sneakers – Elke Wiss

Dit boek benadert gespreksvorming vanuit een Socratische houding. Hoe ga je om met dialogen, en ga je deze bijvoorbeeld objectief in. Dus, écht luisteren tijdens een gesprek en je eigen mening op de achtergrond zetten.

” Het laat je anders denken over gesprekken. Voor mij zorgt het voor meer objectiviteit en diepgang in gesprekken.”

Dit boek is (voor mij) levensveranderend. Het laat je anders denken over gesprekken. Voor mij zorgt het voor meer objectiviteit en diepgang in gesprekken. Je leert om minder je eigen mening door te drukken, maar in plaats daarvan te luisteren.

Boek 3: Grip – Rick Pastoor

Een goede planning met bijbehorende prioriteiten zijn cruciaal om te presteren. Het is belangrijk om je agenda te gebruiken en daarbij een takenlijst te maken. Daarnaast leer je voor focus te zorgen en daarbij prioriteiten te stellen.

Alle kenniswerkers moeten dit boek lezen om de kwaliteit van hun werk te verhogen. Het is eigenlijk gek dat we op school niet leren over hoe we goed en efficiënt kunnen werken. Hoe meer mensen dit boek namelijk lezen, hoe beter de prestaties zijn.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *