Top non fictie boeken van Sanne
Top non fictie boeken van Sanne
Top non fictie boeken van Sanne (@sannereadsalot )

Boek 1: Het achterhuis – Anne Frank

Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij beschrijft de tweede wereldoorlog door het perspectief van een tienermeisje. We weten allemaal al dat het boek triest eindigt, maar het is alsnog een heel indrukwekkend boek waarmee je de geschiedenis vanuit één enkel perspectief beter kunt begrijpen.

Dit boek is dan ook een must read, voor jong en oud, de manier van schrijven zorgt ervoor dat het lijkt alsof je er zelf zit, je voelt haar angst, maar ook haar geluksmomenten. Heel bijzonder.

“Je voelt haar angst, maar ook haar geluksmomenten”

Boek 2: Licht in de tunnel – Marc de Hond

Toen Marc de Hond in 2018 hoorde dat hij ziek was, besloot hij om een boek te schrijven over zijn leven en hoe hij met zo’n grote tegenslag in zijn leven omgaat. Ik vind het bijzonder knap hoe iemand nog zo opgewekt en vol goede moed door het leven gaat terwijl diegene weet dat hij dood gaat. Marc heeft een mooie herinnering achtergelaten voor zijn gezin en de rest van Nederland. Dit verhaal lees je met een lach terwijl de tranen over je wangen lopen.

Boek 3: Het zwijgen van Maria Zachea – Judith Koelemeijer

Dit boek was in 2020 het boek van Nederland leest, je kon het gratis ophalen bij de bibliotheek. Ik heb geen bieb-pasje, maar wilde wel graag meedoen, dus heb het zelf maar aangeschaft. Zonder dat ik wist waar het over ging begon ik te lezen. Na een paar bladzijden begon ik de omgeving waarin het zich afspeelt te herkennen. Het speelt zich af in een ander deel van mijn gemeente. Ik begon namen en scholen te herkennen en na een gesprek met mijn oma (het speelt zich af in haar jeugd) bleek dat zij met een aantal kinderen uit het gezin in de klas heeft gezeten. Dit verhaal
heeft dus een klein persoonlijk randje waardoor het bij mij altijd zal blijven hangen. Daarnaast is de manier van schrijven heel erg origineel.


Koelemeijer heeft al haar ooms en tantes geïnterviewd en dat omgezet naar een verhaal. Elke oom en tante heeft een eigen hoofdstuk. Zo krijg je mee hoe groot de verschillen binnen het gezin waren en hoe een ieder dacht over hun jeugd en hoe anders zij dingen herinnerden.

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *