De top 3 non-fictie boeken van Esmée en Sandra
De top 3 non-fictie boeken van Wat Wij Lezen – Esmée en Sandra

Reden om non-fictie te lezen

Om onszelf te ontwikkelen en om nieuwe dingen te leren, daarnaast houden we sowieso erg van lezen en delen we onze gelezen boeken op onze Instagram pagina: Wat Wij Lezen. Hieronder delen we onze top non-fictie boeken!

Boek 1: Focus AAN/UIT – Mark Tigchelaar

Het boek Focus AAN/UIT is hét boek wat je kan helpen in het verkrijgen van grip op je focus. We leven in een wereld waarin we steeds meer moeite hebben met concentreren en focussen. Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we hier weer grip op kunnen krijgen.

Ons grootste inzicht zijn de concentratielekken waar Mark Tigchelaar over schrijft:

 1. Te weinig prikkels: hierdoor verveelt je brein zich en ben je sneller afgeleid.
 2. Te veel interne prikkels: terwijl je werkt aan project A spoken er continue to do’s door je hoofd over project B. 
 3. Te weinig brandstof: niet voldoende pauzeren, slapen en gezond leven om op te laden. 
 4. Te veel externe prikkels: luidruchtige collega’s, of social media notificaties!

We raden het iedereen aan om dit boek te lezen, omdat het je de tools geeft om in deze maatschappij denkwerk te verrichten. Mark Tigchelaar geeft tips om deze lekken te dichten en hij geeft daarbij wetenschappelijk onderbouwde uitleg over de werking van onze hersenen.

“We leven in een wereld waarin we steeds meer moeite hebben om te focussen”

Boek 2: Socrates op sneakers – Elke Wiss

Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden.

Ons inzicht is dat er veel verschillende soorten vragen bestaan, inclusief manieren om een gesprek diepgaander te krijgen. Elke Wiss vertelt je hierover op een filosofische én praktische manier. Zo is ook de manier waarop je vragen formuleert, is belangrijk.

Als je meer diepgaande gesprekken wil kunnen voeren en altijd al eens een modern filosofisch boek wil lezen om jezelf te ontwikkelen, is dit een aanrader!

Boek 3: De cyclus strategie – Maisie Hill

De Cyclus Strategie leert je samenwerken met je hormonen. Het biedt een no-nonsense uitleg van wát er nu exact in je lichaam gebeurt elke maand en hoe je elke fase van je cyclus in je voordeel kan laten werken. Voor ons een heel gaaf boek dat ons liet zien dat je cyclus niet je valkuil hoeft te zijn, maar dat je die juist goed kunt inzetten in je leven.

This one is for the ladies! Dit boek moet je lezen, omdat er vaak negativiteit hangt rondom menstrueren en vrouwelijke hormonen, terwijl dit helemaal niet nodig is. Dit boek geeft je mooie inzichten en laat je zien hoe je je cyclus ook in je voordeel kunt inzetten. Ook leer je beter naar je lichaam te luisteren en kan je je cyclus als kracht inzetten.

2 reacties

 1. Hi,
  wat leuk om jullie top drie te lezen.
  Ik heb toevallig net mijn eigen top drie ingevuld en daarna pas gekeken naar wat andere hadden neergezet.
  Ik moest heel erg nadenken welke boeken in zou kiezen omdat ik meerdere favorieten heb.
  Ik heb Focus en socrates op sneakers ook in mijn top 10 staan maar kwam niet in de top drie. (na lang twijfelen).
  Toen ik jullie blog las was ik heel blij dat jullie er over geschreven hebben. Heel goed en mooi verwoord.
  Jullie derde boek ken ik niet maar tof dat jullie dit erbij gezet hebben! jezelf leren kennen op alle mogelijke manier is een aanwinst voor het leven. Dank voor het delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *