De top 3 non-fictie boeken van Milan Kalaba
De top 3 non-fictie boeken van Milan Kalaba

Reden om non-fictie boeken te lezen

Non-fictie is voor mij keer op keer een ontdekkingsreis vanuit een nieuw perspectief, waar veel lessen te leren zijn, inspiratie uit te halen is of motivatie brengt. Ik vind het dan ook heel leuk om mijn top 3 non-fictie boeken hier te delen.

Boek 1: Walden and Civil Disobedience – Henry David Thoreau

Het boek beschrijft het persoonlijke verhaal van de auteur, in de 19e eeuw besluit hij om in de wilde natuur een hut te maken en zich voor meer dan twee jaar af te sluiten van de mensheid. Hij geeft aan dat zijn verhaal, zijn besluit om twee jaar in eenzaamheid door te brengen een inspiratie kan zijn voor de moderne wereld.

De wereld om ons heen wordt steeds drukker en gaat steeds sneller aan ons voorbij. Het grootste inzicht in dit boek voor mij is ook heel simpel:

“All good things are wild and free”

Het biedt een fascinerend nieuw perspectief op de gelijkenissen tussen de maatschappij van vroeger en nu én brengt het besef mee dat we zelfs (of juist!) in de wildernis met niks aan technologie of nieuwe spullen gelukkig kunnen zijn. Dit boek kon dus absoluut niet ontbreken in mijn top 3 non-fictie boeken.

Boek 2:  Krachtvoer voor ondernemers – Jan Frens

Het ondernemerschap is behalve leuk, soms eenzaam. Je staat regelmatig alleen voor belangrijke beslissingen. Er zijn maar weinig mensen met wie je je problemen kunt bespreken. En je vraagt je af of het beter kan, of sneller, of succesvoller. Hoogstwaarschijnlijk is dat ook zo. Daarvoor is dit boek. Het geeft je inzichten aan de hand van talrijke, herkenbare situaties. Het staat bol van eenvoudig op te volgen adviezen.

Het belangrijkste inzicht voor mij was dat de angst voor vernieuwing het belangrijkste obstakel om te overwinnen is in jouw eigen ondernemersreis. Ik gun het dan ook iedereen om dit boek te lezen aangezien Jan Frens op een eenvoudige manier adviezen geeft over het ondernemerschap. Vanwege dit boek ben ik ondernemen weer op een hele andere manier opnieuw leuk gaan vinden!

Boek 3: The Teachings of Don Juan – Carlos Castaneda

Dit boek beschrijft de reis van Carlos Castaneda die antropologisch onderzoek heeft gedaan bij de spiritueel leider Don Juan. Wat begon als puur onderzoek groeide uit tot een eigen spirituele reis van de schrijver in contact met Don Juan. Hij beschrijft op een hele toegankelijke manier over zijn ervaringen. Mijn grootste inzicht beschrijf ik graag weer met een quote:

“The universe created all organic and inorganic beings in attempt to become aware of itself”

Dat is de belangrijkste les voor mij geweest. Dat mijn enige echte opdracht in het leven is om mezelf beter te leren kennen. Voor mij is dit boek echt de meest toegankelijke en geslaagde manier geweest om me te verdiepen in spiritualiteit.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *