Top non fictie boeken Flavio
De top 3 non-fictie boeken van Flavio Schoute

Reden om non-fictie te lezen

Ik houd ervan om te leren en kennis op te doen. Ik ben sowieso nooit fan geweest van het lezen van fictie boeken en deel hieronder dan ook graag mijn top 3 non-fictie boeken.

Boek 1: The Power – Rhonda Byrne

The Power is de opvolger van het wereldwijd bekende boek: The Secret. Waar in The Secret de wet van de aantrekkingskracht wordt uitgelegd, vertelt The Power over de kracht van het universum. Rhonda Byrne geeft aan dat deze kracht in ieder levend wezen en dus ieder mens zit. Deze kracht stelt je dan ook in staat om alles te ontvangen wat je wenst en daarm

Om te bereiken waar je van droomt, heb je maar een ding nodig: The Power! De auteur van The Secret, Rhonda Byrne, gaat verder met haar baanbrekende werk. Na de onthulling van De wet van de aantrekking in The Secret beantwoordde zij duizenden brieven van lezers van het boek wereldwijd, waardoor zij tot nieuwe inzichten kwam en het boek The Power ontstond. Het is de langverwachte opvolger van het internationale fenomeen The Secret. The Power vertelt over de kracht in het universum die voor het leven op aarde zorgt, die creëert, uitvindt en verandert. Deze kracht zit in ieder levend wezen, in iedere mens. The Power helpt je deze grootste kracht van het universum in jezelf te ontdekken en te gebruiken: de kracht te ontvangen wat je wenst. Met The Power kan iedereen het leven van zijn dromen creëren en realiseren, want een droomleven is dichter bij dan je denkt.

“Het boek motiveert je om positief te leven”

Wat voor mij het grootste inzicht was, is dat alles wat je doet weer bij je terugkomt. Een heel simpel voorbeeld is: stel jij bent negatief dan komen er ook negatieve dingen op je pad waardoor jij nog meer negativiteit naar je toe trekt, zo werkt het andersom ook: als je positief bent zullen er ook sneller positieve dingen op je pad komen.

Het boek legt heel concreet de wet van de aantrekkingskracht uit en motiveert je echt om positief te leven, wat ik dan weer heel positief vindt!

Boek 2:  Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

Rich Dad Poor Dad is een klassieker op het gebied van non fictie boeken. Het beschrijft het verhaal van Robert Kiyosaki, de auteur, die opgroeide met twee vaderfiguren die elk een eigen relatie hadden tot geld. Waar zijn biologische vader het traditionele credo van hard werken en sparen erop nahield, was de vader van een goede vriend van hem heel anders. Deze man was ondernemer en geld was er bij hem in overvloed, hierin zag hij van dichtbij hoe het verschil in denken over geld zich uit in de manier waarop je handelt. In het boek beschrijft hij alles wat hij geleerd heeft van zijn ‘Rich Dad’ op het gebied van geld.

Ik heb veel inzichten uit het boek gehaald, maar de meest concrete en voor de hand liggende is het budgetteren. De eerste stap is het creëren van inzicht. Hierna kan je kijken wat goede investeringen kunnen zijn. Ik vind het een belangrijk boek aangezien geld educatie niet of nauwelijks wordt aangeboden op scholen. Dit terwijl het een belangrijk onderdeel is van je leven en educatie kan zorgen voor een minder (geld)zorgen.

Boek 3: Think And Grow Rich – Napoleon Hill

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd. Echter, nog belangrijker: het wordt gezien als de formule voor een voldaan leven.

Napoleon Hill heeft voor dit boek talloze succesvolle mensen geïnterviewd en hier de stappen uit gedestilleerd die nodig zijn om succesvol te worden. Toen ik persoonlijk de cover las was ik meteen verkocht, naarmate ik verder las raakte ik erg geïnspireerd.

De overeenkomst met mijn andere twee boeken is het belang van je mindset. De manier waarop je nadenkt over bepaalde dingen zorgt gewoon voor andere uitkomsten. Een concrete tip uit dit boek wat ook weer raakt aan de wet van de aantrekkingskracht, is om jouw droom zo specifiek en helder mogelijk uit te schrijven. Napoleon Hill geeft aan dat als je deze droom op dagelijkse droom bekijkt en hardop uitspreekt, de kans vele malen groter is dat jouw droom zal uitkomen.

Kortom een heel gaaf boek en laat het me weten als je geïnteresseerd bent in mijn droom 😉

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *