Top non fictie boeken van Melisa
Top non fictie boeken van Melisa
Top non-fictie boeken van Melisa (@melisaverheijen)

Reden om non-fictie te lezen

In mijn boekenkast vind je misschien één of twee fictieboeken. Non-fictie is veel meer mijn ding. Het heeft voor mij alles te maken met persoonlijke groei. Daar kan ik geen genoeg van krijgen.

Boek 1: Het Universum staat achter je – Gabrielle Bernstein

Dit boek pak ik er altijd bij als ik door een lastige periode in mijn leven ga. Als ik het lees voel ik weer vertrouwen, dan weet ik dat het Universum achter me staat. Mijn grootste inzicht uit dit boek is dat ik altijd voor liefde kan kiezen. Eén van mijn favoriete citaten uit het boek is dan ook:

“Ik ben er klaar voor om via liefde te leren”

Toevallig heb ik dit boek een paar weken geleden nog aanbevolen aan een dierbaar vriendinnetje van mij. Gabrielle Bernstein is in mijn ogen een rolmodel en ze raakt me met haar woorden. De subtitel van dit boek luidt: ‘Van angst naar vertrouwen’. Dat is precies wat het boek doet. Om die reden alleen al zou ik het boek aan iedereen aanbevelen. Want we vallen – vooral in deze tijd – allemaal weleens in angst.

“Van angst naar vertrouwen”

Boek 2: Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Ik móet dit boek noemen in mijn top non-fictie boeken. In dit boek zit alles: mindset, spiritualiteit, ondernemen, focus, geschiedenis, persoonlijke ontwikkeling. Ook dit boek heb ik vaker gelezen en zet het soms op als luisterboek. Ik heb niet per se één inzicht, er zitten heel veel waardevolle lessen in dit boek. Maar als ik er dan een zou moeten kiezen zou het zijn dat dit boek laat zien hoe krachtig je gedachten zijn. Als je jouw gedachten combineert met intens verlangen, doorzettingsvermogen en een concreet doel, moet jij eens kijken wat er dan gebeurt! 🙂

Mensen zouden Think and Grow Rich moeten lezen, omdat er mega inspirerende verhalen in beschreven worden. Eén verhaal uit het boek is me altijd bijgebleven en raakt me ontzettend. Maar ik ga niks verklappen. Ik zou zeggen: ga ‘m lezen!

Boek 3: De 7 spirituele wetten van succes – Deepak Chopra

Mijn grootste inzicht uit dit boek komt voort uit de volgende quote: ‘We zijn geen menselijke wezens die een spirituele ervaring hebben, maar spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben.’ Toen ik die zin een paar jaar geleden las, schreef ik ‘m direct op in mijn telefoon. Die Deepak weet het wel te brengen.

“Dit boek ademt liefde”

Anderen zouden dit boek moeten lezen , omdat ik na het lezen van dit boek me zo licht voelde. Een soort natural high. Zoveel mooie inzichten, dit boek ademt liefde. Aanrader!

Vind hier je volgende non-fictie boek als sociaal ondernemer!

Join onze nieuwsbrief en maak kans op gratis boeken 👇🏽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *