Stijn is oprichter van Meet Other Students, een sociale onderneming die studenten bij elkaar brengt door het organiseren van laagdrempelige en verbindende activiteiten. Stijn vertelt: ,,Het is niet bedacht om de eenzaamheid onder studenten op te lossen, maar het zou wel mooi meegenomen zijn”.
Reden om non-fictie te lezen
De grootste reden voor mij om non-fictie te lezen is om mezelf te ontwikkelen en dingen te leren. Daar geniet ik oprecht van. Hieronder zal ik mijn top 3 non-fictie boeken die ik tot nu toe gelezen heb bespreken.
Boek 1: Op naar geluk – Ap Dijksterhuis
In het boek wordt beschreven hoe we ons geluk voor 50% in eigen hand hebben. Ap Dijksterhuis haalt in het boek de wetenschap, psychologie en de westerse en oosterse filosofie aan om ons mee te nemen in zijn zoektocht naar het begrijpen van geluk.
Vanuit alle hoeken bespreekt Dijksterhuis heel duidelijk inzichten wat voor meer en wat voor minder geluk zorgt. Een klein voorbeeld is dat een praatje maken in de trein echt kan zorgen voor meer geluk.
Mijn grootste inzicht zijn dan ook de verschillende methoden hoe je je eigen geluk kunt vergroten. Het geeft praktische handvatten om aan de slag te gaan.
Boek 2: Mysterieuze krachten in de sport – Joris van den Bergh
Mysterieuze krachten in de sport van Joris van den Bergh is een boek over de mentale drijfveren van sporters. Het boek is geschreven in 1941 en mag dan een echte klassieker genoemd worden. Het beschrijft uitgebreid tactiek, emotie en psychologische achtergronden van de sport.
Als fanatiek sporter spreekt dit boek me erg aan en mijn grootste inzicht is dat er zoveel factoren en krachten van invloed zijn op wedstrijden en op het resultaat. Het is echt niet alleen maar wat je op dat moment aan de buitenkant op het veld ziet. Psychologische aspecten en omgevingsfactoren spelen hierin ook een belangrijke rol.
Ten slotte is het ook gewoon een boek met vele mooie verhalen uit de sport en daarmee heerlijk om te lezen.
Boek 3: Het lichaam liegt nooit – Ted Troost
Dit boek van Ted troost gaat over de wetenschap van het gevoel: Haptonomie. De schrijver laat zien hoeveel invloed je kan hebben op je eigen emotiehuishouding en welke mogelijkheden dit biedt. Ted is zelf haptotherapeut en heeft veel topsterren begeleidt naar mooie resultaten.
Voor mij was het inzicht dat ons lichaam ons veel informatie vertelt, als je er naar durft te luisteren. Ik raad iedereen het aan om dit boek te lezen als je meer wilt weten over je gevoel en de wetenschap van haptonomie.
Eén reactie